0%
Gündem

TUREB Yönetim Kurulu Başkanı Suat TURAL`ın Mesajı Hk.

24.3.2020
915 kez Okunmuştur.

width=200

Değerli meslektaşlarım, 

Öncelikle, bu kara ve kötü günlerin bir an önce bitmesini ve dünyamızın en az kayıpla bu beladan kurtulması dileklerimi hepinizle paylaşmak isterim. Elbette, güzel günler göreceğiz. 
Bu süreçte TUREB olarak neler yaptığımızı sizlerle özel olarak paylaşmak istedim. Çünkü günümüz dünyasında bazen gerçekleri takip etmek hepimiz için zor olabiliyor ve gözden kaçabiliyor. 
İlk olarak 10 Mart 2020 tarihinde, Ankara`da TC Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY`la, sektörün diğer temsilcileriyle birlikte ( TTYD, TUROB, TUROFED, TÜRSAB vb) bir araya geldik. Bu toplantıda hem taleplerimizi dile getirdik hem de o gün itibariyle gelinen son durum hakkında bizzat Bakanımızdan bilgi aldık. 
Ardından, yine bu kuruluşlardan oluşan bir heyetle İstanbul`da TC Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı ile bir araya geldik. Bu toplantıda da krize ilişkin meslektaşlarımıza yönelik çözüm önerilerimizi yine nedenleriyle birlikte Bakan Yardımcısı`na ilettik. 
Aşağıda ana başlıklarını göreceğiniz çözüm önerilerimizi hemen bütün siyasi partilerin yetkin isimlerine rapor olarak sunduk. 
Geçtiğimiz yıllarda ülkemizde yaşanan terör olayları sebebiyle işsizlik sıkıntısı çekmiş meslektaşlarımız için destek oluşturulmadığını da özellikle belirterek daha ısrarcı şekilde önerilerimizi dile getirmeye devam ediyoruz. 
Gelişen süreç içerisinde belediyelere kendileriyle ilgili fatura ve ödemelerin faizsiz ötelenmesi için yazımızı da ayrıca gönderdik. 
Üç kamu bankası Genel Müdürlüğü`ne Turist Rehberleri`ne yönelik destek paketleri uygulamaları için önerilerimizi sunduk. 
Basında çözüm önerilerimizi ve destek talebimizi dile getirdik. 
Herkesin evde kalması gereken bu dönemde meslektaşlarımızın gerekirse evden oluşturacakları içeriklerle program yapabilecekleri ve bunların satış ve pazarlamasının TUREB üzerinden, geliri doğrudan içerik sağlayıcıya aktarılacak şekilde bir online site hazırlanmasına yönelik çalışmalarımıza başladık. Bu sistem bundan sonrasında da fayda sağlayacaktır. Tamamlanınca sizlere duyuracağız. 
Yukarıdaki görüşmelerimiz ve yazışmalarımız arasında bulunan çözüm önerilerimiz arasında ;
-Kayıtlarımızda Mart 2020 başına kadar eylemli hale gelmiş, serbest çalışan meslektaşlarımız için kriz sona erene değin temel ihtiyaçların karşılanması düzeyinde mikro hibe imkanlarının oluşturulması
- Yine aynı koşullara sahip meslektaşlarımızın kefilsiz, faizsiz, uzun vadeli kredi imkanlarından faydalandırılması, 
- Bu dönemde vergi, SSK, Bağ-Kur gibi sorumlulukları bulunan meslektaşlarımızın bu ödemelerinin yıl sonuna kadar (mümkünse 12 ay) faizsiz ertelenmesi, 
- Bu süreçte ilk defa Turist Rehberi olarak acentede kadrolu olarak çalıştırılacak meslektaşlarımız için maaş ve SGK desteği sağlanması, 
- Kamu bankalarına kredi borcu olan meslektaşlarımızın borçlarının faizsiz ötelenmesi ve yapılandırılması, 
- Belediyelerin kendilerine has ödemelerinin ( su, doğalgaz, temizlik vergisi vb) ötelenmesi, 
bulunmaktadır. 
Her ne kadar bu süreçte TUREB ofisimizin kapanmış olduğunu belirtmiş isek de bu gibi çözüm önerilerimiz, sebep sonuç ilişkisi içerisinde oluşturduğumuz raporumuzun ilgili makamlara iletilmesi ve konuyla ilgili görüşmelerin yürütülmesi için çalışmalarımız sürüyor. 
Değerli meslektaşlarım, 
Bütün bu süreç içerisinde, her zaman olduğu gibi var gücümüzle sizlerin daha iyi imkanlara sahip olabilmesi için çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Sadece Türkiye değil tüm dünya, sadece bizler değil tüm turizm endüstrisi bütün bu olanlarda en fazla ve birinci elden ekonomik zarar görenlerdir. Hepimiz bunun farkında ve bilincindeyiz. 
Elbette hiç bir şeyin garantisi yok. Ancak, biz kurum olarak bütün çalışmaları yapıyoruz. Bütün süreçlere dahil olarak mağduriyetimizi ve çözüm önerilerimizi sunuyoruz. Hepimiz gelinen noktanın farkındayız. Her gün bu krizin sadece sağlık değil aynı zamanda ekonomik bir kriz de olduğu üzerine yazılar okuyor, haberler alıyoruz. 
Bu gibi zamanlarda ayrışmak değil birleşmek tek çaredir. O yüzden sizlerden ricam sosyal medyada yer yer kötü niyetli olduğuna inandığım alakasız kişilerin haberleri yerine bizlerden alacağınız haberlere itibar etmeniz ve gerek sosyal medyamızı gerekse sitemizi takip etmenizdir. 
Umudum önümüzdeki günlerde sizlerle iyi haberler paylaşabilmektir. 
Sağlıklı kalın. 
Suat TURAL 
TUREB Yönetim Kurulu Başkanı 
  • Etiketler :
  • -
Eklenme Tarihi : 24.03.2020
Güncelleme Tarihi : 18.08.2020