0%
Sosyal Faaliyetler

ATRO BASIN BİLDİRİSİ

9.3.2016
888 kez Okunmuştur.

BASIN BİLDİRİSİ

 

Değerli Davetliler ve Basın Mensupları;

 

6326 Sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu yürürlüğe girdikten sonra, Odalar 13 merkezde ve TÜREB çatısı altında faaliyete geçerek, rehberlerin bilgi seviyesini yükseltmek, haklarını korumak ve turistlerin (yerli ve yabancı ayrımı yapmaksızın) en iyi servisi alabilmesi uğruna denetleme ve eğitim çalışmalarına ağırlık vermiştir.

 

 

 
Yeni TÜRSAB yasa tasarısı ile rehberlerin sadece ören yerleri ve müze kısmına hapsedilerek Türkiye tanıtımı belgesiz ve eğitimsiz ellere teslim edilmek istenmektedir. Adının başında Türkiye bulunan TÜRSAB bu yasa tasarısı ile ayrımcılık ve ırkçılık yapmakta Türk turistlerin rehberlerle gezmeye layık olmadığını açıkça ilan ve beyan etmektedir. Araçlarını ulaştırma bakanlığı denetiminden kaçırarak ucuz maliyetin kapısını açıp can güvenliğini hiçe saymaktadır.

 

 

 

 
Yeni yasa tasarısı grup sayısı 11 üzeri olarak belirlenmekte ve 11 kişinin altındaki gruplar belgesiz bilgisiz kişilerin eline teslim edilmek istenmektedir. Unutmamalıyız ki Osmanlı döneminde rehberlik yapan yabancılar ülkeyi ziyaret edenlere Osmanlı aleyhine propaganda yaparak başarılı olmuşlardır.

 

 


Ülkemizin gözbebeği Turizm yeni tasarı ile sadece birkaç tur operatörünün tekeline teslim ederek, yaratıcılık seviyesi çok yüksek ve krema Turist gezdiren küçük butik acenteleri kapanmaya mecbur bırakacaktır.

 

 

 
Sonuç olarak yeni tasarının içinde barındırdığı ayrımcılık fikri, tekelci anlayış ile Türk turizmini geriye götüreceği aşikârdır. Eğitim seviyelerinin yüksekliği ile Türk turizmini daha ileriye taşıyabilecek Turist rehberleri de tamamen dışlanmaktadır. Bu yanlıştan dönülmezse Turist Rehberleri Birliği Türk turizmi adına her türlü hukuki mücadeleyi verecektir.

 

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

AYDIN TURİST REHBERLERİ ODASI

YÖNETİM KURULU

Eklenme Tarihi : 9.03.2016
Güncelleme Tarihi : 27.02.2019