0%
Bizden Haberler

BÖLGESEL TURİST REHBERLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI

23.2.2015
1127 kez Okunmuştur.

(09 Mart 2015)

TUREB

ÖNEMLİ DUYURU

Yönetim Kurulumuz, daha önce duyurusu yapılan Sertifika Programı, Dil Ekletme ve Yabancı Dil Seviye Tespit Seviye Sınavları ile ilgili Birliğimize yapılan başvuru ve gelen bilgiler ışığında,

  1. Dil Ekletme ve Seviye Tespit Sınavlarının daha önce ilan edilen yer ve tarihlerde yapılmasına,
  2. Sertifika Programı Sınavlarının ise ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar durdurulmasına

karar vermiştir. Sertifika Programı için yapılan başvurularda istenilen ikamet, eğitim vb belgelerin detaylı incelemesinin bitimine kadar, başvuranların haklarının saklı kalması kaydı ile Sertifika Programı Sınavlarının durdurulduğunun ilgililere şahsen ve web sayfamızdan duyurulması uygun görülmüştür.

İlgililere ilanen duyurulur.

TUREB Yönetim Kurulu


 

BÖLGESEL TURİST REHBERLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI
 
6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu ve buna bağlı Meslek Yönetmeliği'nin 5 inci maddesi gereğince, Valilikler, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri ile Bölgesel Turist Rehberleri Odalarının talepleri doğrultusunda, Bakanlık Makamının 19.02.2015 tarih ve 33403 sayılı olurları ile Birliğimiz tarafından Trabzon, Gaziantep, Şanlıurfa ve Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odaları’nın yetki çevrelerine yönelik olarak Trabzon ve Şanlıurfa illerinde Almanca, Fransızca, İngilizce, Arapça, Japonca, Rusça, Farsça, Yunanca, Romence, Sırpça, Slovakça, İsveççe, Çekçe, Hollandaca, Danimarkaca, Korece ve Çince dillerinde Bölgesel Sertifika Programı düzenlenecektir.
 
Sertifika programı için sadece yukarıda belirtilen odaların yetki çevresinde bulunan illerde ikamet edenler müracaat edebileceklerdir.
 
Sertifika programı seçme sınavları ile birlikte dil ekletme ve yabancı dil seviye belirleme sınavları da yapılacaktır. Bu sınavlara dil ekletmek isteyen ruhsatname sahibi ülkesel veya bölgesel rehberler ile üniversitelerin rehberlik bölümü son sınıflarında öğrenim gören öğrenciler ve mezun olanlar da katılabileceklerdir.
 
Başvuru koşulları ve formları EK'tedir.

Başvuru Formu için tıklayınız

Program Duyurusu için tıklayınız


Eklenme Tarihi : 23.02.2015
Güncelleme Tarihi : 27.02.2019