ATRO Sunum / Antik Roma Yemek Kültürü

Paylaş

Değerli Üyelerimiz,
Odamızın eğitim faaliyetleri kapsamında, 12 Mart 2026 tarihinde Eskiçağ Tarihi araştırmacısı ve yazar Dr. Emine Kapka’nın anlatımıyla “Antik Roma Yemek Kültürü” konulu bir sunum gerçekleştirilecektir.
Tarih: 12 Mart 2026
Saat: 14.00
Yer: ADÜ Turizm Fakültesi Çok Amaçlı Salonu, Kuşadası / Aydın
Sunumun ardından yazarın kitap imza etkinliği düzenlenecektir.
Yazar Hakkında
Dr. Emine Kapka, 1991 yılında Aydın’ın Nazilli ilçesinde doğmuş, ilk ve ortaöğretimini Kuyucak’ta tamamlamıştır. 2009 yılında Adıyaman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde lisans eğitimine başlamış ve 2013 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tarih Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimine başlamış; 2016 yılında “Roma-Kartaca Savaşları ve Hannibal” başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamlamış ve doktora eğitimine başlamıştır. Doktora sürecinde Latince eğitimi almış, 2018 yılında Salento Üniversitesi’nde doktora staj programına katılarak araştırma asistanı olarak görev yapmıştır. 2019 yılında stajını tamamladıktan sonra akademik çalışmalarını sürdürmüştür.2022 yılında “Antik Roma Yemek Kültürü” başlıklı doktora teziyle mezun olan Dr. Emine Kapka, Eskiçağ Roma Tarihi alanında ulusal ve uluslararası akademik çalışmalarına devam etmektedir.
Etkinlik Sorumlusu:
ATRO Yönetim Kurulu Üyesi Nafia Demircan
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.