0%
Gündem

KAMUOYUNA DUYURULUR

23.2.2021
547 kez Okunmuştur.
KAMUOYUNA DUYURULUR
39 yabancı dilde ve ana dilimizde yerli ve yabancı bütün misafirlerimize hizmet veren yaklaşık 12000 Türk profesyonel turist rehberi, “bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sektörümüzün büyüme ve güçlenme istikrarındaki vazgeçilmez rollerini eksiksiz yerine getirmeye” devam edecektir.
6326 Sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu’muzda düzenleme yapılması amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un talimatlarıyla görüşmeler yapılmaktadır. Her iyi niyetli süreçte görüldüğü gibi, bu süreci de fırsat bilen bazı çıkar gruplarının mesleğimize yönelik saldırıları vardır ve biz bunların farkındayız.
Resmi muhataplarımızla yürüttüğümüz bu süreçte, kamu kurumları niteliğinde meslek kuruluşlarımız olan Birliğimiz ve Odalarımız, sosyal medyada bazı şahıslarca yürütülen yanlış bilgilendirmelere, propagandaya ve dedikodulara asla taraf olmayacaktır.
Asıl olan sosyal medyada veya kişisel yazılardataya konulan hezeyanlar değil, meslek örgütlerimizin yapacağı açıklamalardır.
Kimsenin şüphesi olmamalıdır ki, Birlik ve Oda yöneticilerimiz için bazılarının iddia ettiği gibi “mesleğimizi savunmamak veya itibarsızlaştırmak” vb. gibi durumlar söz konusu dahi olamaz.
Bizler, içine çekilmek istendiğimiz polemiklere girmeyecek kadar deneyimli ve sabırlı insanlarız.
Dün olduğu gibi, bugün ve yarın da mesleği temsil görevini üstlenmiş olan bizler, mesleğimizin korunmasının, niteliklerinin ve kazanımlarımızın arkasında durmaya devam edeceğiz.
Birliğimizin ve tüm meslek odalarımızın şu anda tek odağı, kanunumuzda yapılacak düzenlemelerin mesleğimize yaraşır biçimdetaya çıkmasıdır. Bakanlığımızın ve meslektaşlarımızın teveccühü ile yürüttüğümüz bu çalışmaların en kısa sürede sonuç vereceği konusunda müsterih olunuz.
Bu süreçte oluşacak somut gelişmelerle ilgili meslektaşlarımıza bilgilendirme yapmaya devam edeceğiz.
Saygılarımızla,
Türkiye Turist Rehberleri Birliği
Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası
Ankara Turist Rehberleri Odası
Antalya Turist Rehberleri Odası
Aydın Turist Rehberleri Odası
Bursa Bölgesel Turist Rehberleri Odası
Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası
Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası
İstanbul Turist Rehberleri Odası
İzmir Turist Rehberleri Odası
Muğla Turist Rehberleri Odası
Nevşehir Turist Rehberleri Odası
Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası
Trabzon Bölgesel Turist Rehberleri Odası
  • Etiketler :
  • -
Eklenme Tarihi : 23.02.2021
Güncelleme Tarihi : 23.02.2021