0%
Bizden Haberler

ATRO Rehberle Keşfet Projesi

24.9.2020
720 kez Okunmuştur.

Değerli Üyelerimiz;

Bölgemizin ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlamak, profesyonel turist rehberi ile gezmenin önemini göstermek, belgesiz rehberliğin yasa dışı olduğunu kitlelere ulaştırmak ve mesleğimizle ilgili farkındalık yaratmak amacıyla ATRO olarak “#rehberlekeşfet projesi’ne” başlıyoruz.

Bu kapsamda öncelikle Aydın’daki ören yeri ve antik kentlerde gerekli izinler alınarak video çekimleri gerçekleştirdik.

Yakın zaman içerisinde Denizli bölgesinde de ören yeri ve antik kentlerde video çekimleri gerçekleştireceğiz.

İlk aşamada gerçekleştirdiğimiz Afrodisias, Milet, Priene, Nysa, Didim Apollon Tapınağı, Latmos, Alinda, Alabanda ve Gerga’nın video görüntüleri odamız arşivlerinde bulunmaktadır. 

Üyelerimiz odamıza gelip ilgili görüntülerin üzerine seçtiği video için kendi belirlediği cümleyi Türkçe ve çalışma kartı dillerinden istediği lisanda söyleyebilecektir.

Görüntüler 10-15 Sn. aralığında olacağından dolayı, yapılan denemelerde en fazla 10-12 kelimelik cümle/cümlelerin anlaşılır olduğu görülmüştür.

Odamızda yapılacak çekimler yeşil perde (Green Box) önünde yapıldıktan sonra, daha önceden çekilmiş görüntüye montajlanacaktır. Videolarda mutlaka çalışma kartlarının görünmesi sağlanıp, her videonun sonunda “Belgesiz Rehberlik Yasa Dışıdır.” İbaresi eklenecektir.

Oluşturulan videolar ATRO’nun Facebook, Youtube, Instagram ve Twitter hesaplarında #rehberlekeşfet etiketi ile paylaşılacaktır. Uzun vadede, hazırlanan videoların ulusal, yerel, yazılı ve sözlü basında yer alması planlanmaktadır. Siz değerli üyelerimizin ve diğer meslektaşlarımızın paylaşımları ve katkılarıyla bu videoların daha büyük kitlelere ulaşması hedeflenmektedir.

Örnek olarak hazırladığımız video sizlere bir fikir vermesi için aşağıdaki bağlantıda yer almaktadır.

Ayrıca proje kapsamında Aydın ve Denizli illerinin yöresel yemekleri, mekânları ve kültürel faaliyetlerinin de görüntülerinin yer aldığı video çekimleri yapılacaktır.

Bu konuda elinden gelen yardımı esirgemeyen üyemiz Akın AKIN’a kendi insansız hava aracı (İHA-Drone) ile yaptığı çekimleri için çok teşekkür ederiz.

Not: Pandemi sebebiyle, odamızda yapılacak video çekimi için telefon edip randevu almanız önemle rica olunur.

ATRO YK

  • Etiketler :
  • -
Eklenme Tarihi : 24.09.2020
Güncelleme Tarihi : 15.10.2020