0%
Bizden Haberler

EGE HİKAYESİ Projesi

7.12.2019
885 kez Okunmuştur.

Ege Hikayesi Proje Lansmanı Yönetim Kurulu Başkanımız Ozan SAYIN, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman ZOLAN, Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Aysun NALBANT, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan TURAN, Oda Üyelerimiz ve İRO Üyesi Profesyonel Rehber, Turizm Uzmanı ve Radyo Belgesel Yapımcısı Özge ERSU`nun katılımlarıyla Denizli`de Gerçekleştirildi.

Ege Hikayesi (TR32 Aydın, Muğla, Denizli) bölgesinde sosyal, kültürel, doğal, tarihi ve ekonomik alanda gelişimi - değişimi artırmayı - beslemeyi ve yurtiçi ve yurtdışında bu bölgenin değerini üst düzeye çıkarmayı planlamaktadır.

EGE HİKAYESİ Projesi; 1400 üyeyi temsil eden 10 üye derneğin,tak akıl ve çalışmaları sonucutaya çıkan projeler arasından, demokratik oylama ile seçilmiştir.

Proje en geniş anlamda;

Tarım yatırımlarının iyileştirilmesi, yöresel satış ağları kurulması, üreticilerin-işletmecilerin nitelikli eğitimler almalarının sağlanması, işletmelerde iyi yönetişim modelleri oluşturulması, nitelikli insan kaynağı yaratılması, yenilikçi -ganik üretimin ivmelendirilmesi hedeflenmektedir.

Turizm alanında ise; bölgenin, EGE HİKAYESİ ÖZEL ROTALARI ile tanıtımı, yerel rehberlerin bilinçlendirilmesi, bölgeye dışarıdan gelen ziyaretçilerin sayısında ve bölgede kalış sürelerinde artış sağlanması, bölgede yaşayan halkın bölge değerleriyle etkileşiminin arttırılması amaçlanmaktadır.

Proje yerli ve yabancı turistlerin bölgeye daha fazla ilgi göstermesini ve daha uzun süre konaklamasını sağlayabilirse, elbette bölgenin ekonomik refahında, sosyal-kültürel seviyesinde doğruantılı ivmelenme gerçekleşecektir.


EGE HİKAYESİ projesi kapsamında Güney Ege bölgesine özel bütünsel bir rotanın oluşturulması planlanmaktadır. Bütünsel rota, spesifik alt rotalar da içerecektir.

Bu spesifik EGE HİKAYESİ ROTALARI, coğrafi güzelliklerden, antik kalıntılara, el sanatlarından, yöresel lezzetlere,ijinal üretimleri olan sanayi tesislerinden, iyi tarım işletmelerine kadar, farklı odak noktalarını içeren rotalar olacaktır. Bu haliyle klasik turizm destinasyonlarından farklı, özellikle deneyim ve kültür turizmine odaklı rotalar olacaktır.

  • Etiketler :
  • -
Eklenme Tarihi : 7.12.2019
Güncelleme Tarihi : 7.12.2019