0%
Eğitim Gezilerimiz

ATRO İRAN EĞİTİM GEZİSİ

21.10.2019
3824 kez Okunmuştur.
Sayın Üyelerimiz;
Odamız tarafından 29 Şubat - 10 Mart 2020 tarihleri arasında 10 gece 11 gün İran eğitim gezisi düzenlenecektir.
Turun liderliğini Profesyonel Turist Rehberi Mert TANER gerçekleştirecek,ganizasyon Adavegas Turizm tarafından yapılacaktır.
Tur katılımı için son başvuru tarihi 22 Aralık 2019`dur. Katılmak isteyenlerin odamıza isimlerini bildirmeleri rica olunur.
İran Eğitim Gezisi ile ilgili tur programı ve ayrıntılı bilgi aşağıda yer almaktadır.
Tüm üyelerimize duyurulur.

AYDIN TURİST REHBERLERİ ODASI İRAN EĞİTİM TURU

29/02/2020-10/03/2020

10 GECE 11 GÜN

1.GÜN 29/02/2020 CUMARTESİ : İSTANBUL à TAHRAN à ŞİRAZ

İstanbul Havalimanından Mahan Air W5-117 uçuş nolu 13:25-16:45 uçağı ile Tahran’a uçuyoruz, Tahran İmam Humeyni havalimanına inişin ardından Şiraz uçuşumuz için Mehrabad havalimanına transferimizi gerçekleştirecek yerel transfermen ile buluşma ve Mehrabad havalimanından Şiraz’a uçuyoruz.(  Şiraz’a varış ve otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

 

2.GÜN 01/03/2020 PAZAR : ŞİRAZ à KAŞKAY YÖRÜKLERİ

Bülbüllerin, şiirin ve güllerin şehri Şirazdayız. Şiraz şehri, Fars bölgesinin merkezinde bulunur ve Fars bölgesi İran medeniyetinde önemli bir rol oynar. Bölge görkemli kültürel mirasını Ahamenid ve Sasani hanedanlıklarına borçludur. Fars bölgesinin her yanına dağılmış olan anıtsal yapılar asıl gelişimini  İslam öncesi ve İslami dönemde gerçekleştirmiştir.

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Nasır ül  Mülk Camisini ziyaret edeceğiz. Cami ziyaretimizin ardından Cömert ve misafirperver Kaşkay Yörüklerinin yaşadığı yerlere gidip yöresel yaşam tarzı ve geleneklerine tanıklık edeceğiz. Kaşkaylar ziyareti sonrası Şiraz’da Şah Çerağ camisi ziyareti ardından otele dönüyoruz, geceleme otelimizde.

 

3.GÜN 02/03/2020 PAZARTESİ : ŞİRAZ

Kahvaltı sonrası tam gün tur; Narenjestan, Karimhan kalesi (dışarıdan ziyaret), Vekil Camisi ve çarşısı. Öğleden sonra Eram Pers bahçeleri, Ali İbn Hamza Türbesi ve en son ünlü İran şairi Hafez Türbesi ziyareti sonrası otele dönüş ve geceleme otelimizde.

 

4.GÜN 03/03/2020 SALI : ŞİRAZ /PERSEPOLİS/ NAKŞ-I RÜSTEM/ PASARGAD/ YEZD

Sabah Kahvaltısı sonrası Yezd’e yapacağımız turumuzda gezeceğimiz yerler; Persepolis(Taht-ı Cemşid), Nekropol ( Taht-ı Rüstem), Pasargad.

Persepolis antik kenti İran’a yapılan tüm turlarda en önemli gezi noktalarından biridir.Persepolis İran’ın en iyi korunmuş ve Mö.559 ve 330 yılları arasında yaşamış büyük Ahamenid imparatorluğunun mirasını günümüze getiren en güzel antik kentidir. Antik kentin en etkileyici özelliği görkemli kabartmalarıdır. Şehir saraylar ve basamaklar ile süslüdür.

Nekropolde Zerdüşt ateş tapınaklarına bakan devasa kayaların içine oyulmuş 3 kudretli Ahamenid kralının mezarları görülebilir. MÖ 6. Yüzyıda 2.Kiros tarafından kurulan Pasargad şehri Ahamenid hanedanının ilk başkentidir ve Perslerin vatanı demek de doğru olacaktır. Ören yerinde bulunan saraylar, bahçeler ve Kral Kiros’un mozolesi Ahamenin krallığına tanıklık eden sıra dışı örneklerdir. Geceleme Otelimizde.

 

5.GÜN 04/03/2020 ÇARŞAMBA : YEZD

Yezd’in  benzersiz çöl mimarisi ve “Badgirs “ adı verilen rüzgar kulesi ile meşhur bir antik şehirdir. Şehirdeki camiler diğer camilere benzemez, bu camilerden en öne çıkanı “Jame” camisidir. Cami oldukça yüksek , kiremit kaplı ve devasa iki minare ile çevrilidir. Cami 15. Yüzyıldan kalma kitabeler ile süslüdür. Marko Polo 13. Yüzyılın sonlarında ipek yolu boyunca seyahat etmiş olmasına rağmen Yezd şehri daha öncesinden ipeği ve diğer ürünleri ile bilinen önemli dokumacılık şehirlerinden birisidir.

Yezd Şehrinde gezeceğimiz yerlerden bazıları; Zerdüşt mezarlarının olduğu Sessizlik kulesi, Zerdüşt ateş ocakları, Zerdüşt ateş ocaklarında yüzyıllardır canlı tutulan bugün bir hac merkezi olan kutsal ateş görülecek. Sonraki ziyaret noktamız Dolat Abad Garden ve burada bulunan en yüksek rüzgar kulesi, bir sonraki ziyaret noktamız Jame camisi  ve Amir Çakmak Meydanı. Akşam zaman yeterse Zur-hane gösterisi. Geceleme Otelimizde.

 

6.GÜN 05/03/2020 PERŞEMBE : YEZD / MEYBOD/ İSFAHAN

Kahvaltıdan sonra Isfahan şehrine hareket ediyoruz. Yol üzerinde Abbasi kervansarayı ve Meybod kasabasında Yakchalları ( buharlı soğutma depoları) görüp İsfahan’a  devam ediyoruz.

Akşam Zayenderud nehri üzerindeki ünlü İsfahan köprülerini ziyaret edeceğiz. Geceleme otelimizde.

 

7.GÜN 06/03/2020 CUMA:  İSFAHAN

İsfahan İran’ın başyapıtı, antik Pers imparatorluğunun en parlak mücevheri ve İslam dünyasının en parlak şehirlerinden biridir.İsfahan camilerindeki şahane mavi mozaik kaplamalar, geniş çarşıları ve muhteşem köprüleri gördüğünüzde bu şehirde daha fazla zaman geçirmek isteyeceksiniz. Şehrin tarihi 2700 yıl öncesine kadar uzanmaktadır. İslam öncesi belirli dönemlerde İran’ın başkentliğini yapmış, ancak altın çağını 17.yüzyılda Safevi hanedanlığı döneminde yaşamıştır. Şehir iyi bilinen bir çok turistik noktaya ev sahipliği yapar ve gerçekten bir açık hava müzesidir. Islami mimarinin bilinen en önemli  örneklerinden bazıları;  Kraliyet Meydanı ( Nakş-ı Cihan), İmam ve Şeyh Lütfullah camileri, Ali Kapu sarayı ve 5 kilometrelik çarşısı. Geceleme otelimizde.

 

 8.GÜN 07/03/2020 CUMARTESİ :  İSFAHAN

Tam gün şehir turu, Hash Behest( Sekiz cennet ) ve Çehel Sütun ( Kırk Sütun) sarayı. Kırk sütun sarayı II.Şah Abbas tarafından köşk ve davet salonu olarak yaptırılmış. Jame Camisi 11.yüzyıldan 18.yüzyıla kadar değişik stillerde yapılmış İslami mimarinin örneklerinin görülebileceği bir gerçek müze.

Sonraki durağımız Vank Katedrali Ermeni mahallesinde bulunan 1606-1655 yıllarında yapılmış bir eser.

Geceleme otelimizde.

 

9.GÜN 08/03/2020 PAZAR :  İSFAHAN / KAŞAN/ TAHRAN

Kahvaltıdan sonra Tahran’a doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde küçük bir vaha olan Kaşan şehrini ziyaret edeceğiz.

I.Şah Abbas Kaşan şehrini güzelleştirmiş ve buraya gömülmeyi vasiyet etmiştir. Ziyaret noktalarımız Fin Garden ve Tabatabai Evi. Kaşan ziyareti sonrası Tahran’a doğru yolculuğumuz devam edecek. Tahran varış, geceleme otelimizde.

 

10.GÜN 09/03/2020 PAZARTESİ :  / TAHRAN

Tahran son iki yüz yıldır yaşayan ve büyüyen bir başkent. Ülke tarihinde gerçekleşen en önemli olayların bir çoğu Tahran da olmuş.  Tahranda bulunan bir çok müze yakın ve uzak geçmişten gelen Pers kültürünü yansıtır. Bugünkü ziyaret noktalarımız Iran ulusal müzesi, Gülistan Sarayı, Mücevher müzesi, ve Milad Kuleleri. Geceleme otelimizde

 

11.GÜN 10/03/2020 SALI :  / TAHRAN/ İSTANBUL

Sabah kahvaltısı sonrası Tahran şehir turu, Reza Abbasi Müzesi, İmam Humeyni Mozolesi ve Tahran Özgürlük meydanı ziyaretlerinden sonra İstanbul uçuşumuz için havalimanına transferimiz gerçekleşecek.  Saat 17:10  Mahan Air W5-114  uçuş nolu Tahran İstanbul uçuşu ile İstanbul’a dönüş.

 

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER:

  • 10 gece belirtilen otellerde konaklama ( oteller müsaitlik durumuna göre aynı kalitede başka bir otel ile değiştirilebilir)
  • Konaklama tipi : Oda & Kahvaltı
  • Profesyonel rehberlik hizmeti
  • Belirtilen Müze ve ören yeri giriş ücretleri
  • Günlük 0,5 litre şişe su
  • İstanbul-Tahran-İstanbul gidiş dönüş uçak biletleri
  • İran iç hat Tahran - Şiraz uçak biletleri

 

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER:

  • Tur İstanbul Havalimanı’ndan başlamaktadır. İstanbul Havalimanı ulaşımı fiyata dahil değildir.
  • Havaalanı Bagaj taşıma ücretleri
  • Bahşiş ( rehber kaptan)
  • Yurtdışı Seyahat sigortası
  • Fazla Bagaj aşım ücreti
  • Yurt dışı çıkış harcı
  • İran’a girerken ödenebilecek giriş çıkış harçları.
  • Öğle ve Akşam yemekleri
  • Kişisel Harcamalar

 

               ÖNEMLİ NOTLAR :

  • Ödeme yapıldıktan sonra dekontların info@atro.org.tr adresine gönderilmesi ve 0256 612 91 18 numaralı oda telefonundan teyidini rica ederiz.
  • Turumuzun Liderliğini Mert TANER gerçekleştirecektir, sorularınız için iletişim bilgisi; 0 532 263 64 30
  • 3 kişilik odalarda kullanılan 3. Kişinin yatağı birçok otelde katlanabilir yatak olarak verilmektedir. 3 kişilik ve 2 kişilik oda boyutları aynı olabilir.
  • Cuma günleri İran’da resmi tatildir ve çarşılar kapalıdır.
  • Tahran Mücevher müzesi Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı günleri 14:00-16:00 saatleri arasında açıktır.
  • Tahran mücevher müzesi resmi tatillerde kapalıdır.
  • İran da resmi kurumlar, postane ve bankalar genellikle 07:30-12:00 ve öğle yemek arasından sonra saat 16:00 a kadar açıktır.
  • İnternet alt yapısı zayıftır. 3G hizmeti bulunmasına rağmen, çok yavaştır.
  • Banka Sistemleri farklı olduğundan kredi kartı kullanımlarında sorunlar yaşanabilir.
  • İran’da kadınların örtü zorunluluğu bulunmaktadır. Baş örtüsü olarak şal kullanımı ve pantolon üzerine uzunca kıyafetler ile bu gereklilik çözülebilir.
  • Döviz olarak Amerikan doları kullanılabilir.
  • İran, 2019 itibari ile ülkeye giriş ve çıkışlarda Türk pasaportlarına damga vurmuyor. Türkler, İran’a vizesiz ve herhangi bir ücret ödemeden girebiliyor.
  • Pasaportunda İsrail vizesi ve giriş-çıkış mührü olan misafirler İran’a giriş yapamazlar. (Bu durumda birinci pasaport iptal edilmeden ikinci bir pasaport başvurusu nüfus müdürlüğünden yapılabilir. Süreç normal pasaport çıkartma ile aynıdır)
  • KDV Hariçtir.
  • Yerel acente hatalarından Odamız sorumlu tutulamaz.
  • Şahısların İran yasalarına aykırı davranışlarından doğacak yaptırımlardan Aydın Turist Rehberleri Odası ve Ada Vegas Turizm sorumlu olmayacaktır.
  • İstanbul’dan Tahran’a Uçuş öncesi Duty Free’den içki alınmaması önemle rica olunur.

 

OTELLER

ŞEHİR

GECELEME

OTEL

SHIRAZ

3

PARS HOTEL 4* veya benzer kalite

YEZD

2

SAFAIYEH HOTEL 4* veya benzer kalite

ISFAHAN

3

ALIQAPU HOTEL 4* veya benzer kalite

TAHRAN

2

ENGHELAB HOTEL 4* veya benzer kalite

 

ATRO ÜYELERİ VE 1. DERECE YAKINLARI
İKİ KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI ÜCRET

970 €URO

DİĞER REHBER ODALARI ÜYELERİ VE 1. DERECE YAKINLARI İKİ KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI ÜCRET

990 €URO

DIŞARIDAN GELECEK KATILIMCILAR İÇİN
 
İKİ KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI ÜCRET

1090 €URO

TEK KİŞİLİK ODA FARKI

185 €URO

 

Bu fiyat 22 Aralık 2019 tarihine kadar geçerlidir. Bu tarihten sonra uçak fiyatlarında değişiklik olacağından dolayı fiyat güncellenecektir. Katılımcıların belirtilen hesap numarasına tur ücretini yatırması gerekmektedir.

 

TUR BEDELİNİN ÖDENECEĞİ HESAP NUMARASI (EURO HESABI)

BANKA : İŞ BANKASI

ŞUBE : BEŞİKTAŞ ŞUBESİ

ŞUBE KODU : 1008

HESAP NO : 1231477

HESAP İSMİ : ADA VEGAS TURİZM TAŞIMACILIK GEMİCİLİK LTD ŞTİ.

IBAN NUMARASI : TR60 0006 4000 0021 0081 2314 77

SWIFT KODU : ISBKTRIS

  • Etiketler :
  • -
Eklenme Tarihi : 21.10.2019
Güncelleme Tarihi : 4.12.2019