0%
Gündem

Doğu Anadolu Bölgesi Uygulama Gezisi

2.7.2019
1053 kez Okunmuştur.

Sayın Üyelerimiz;

Turist Rehberleri Birliği - TUREB 19-26 Ağustos 2019 tarihleri arasında üniversitelerin turist/turizm rehberliği bölümü öğrencileri ya da rehberlik bölümünden mezun olacak rehber adayları ile ruhsatnamelerine bölge ekletmek isteyen rehberlerimiz için Doğu Anadolu Bölgesi Uygulama Gezisi düzenlenecektir. Program detayları aşağıda yer almaktadır.

İlgili tüm üyelerimize duyurulur...   

Doğu Anadolu Uygulama Gezisi

Türkiye Turist Rehberleri Birliği tarafından üniversitelerin turist/turizm rehberliği bölümü öğrencileri ya da rehberlik bölümünden mezun olacak rehber adayları ile ruhsatnamelerine bölge ekletmek isteyen rehberlerimiz için planlanan zorunlu eğitim gezilerinin “Doğu Anadolu Bölgesi” ile ilgili kısmı aşağıdaki tabloda belirtilen bölge ve tarihlerde yetkilendirilmiş SETUR Seyahat Acentesi tarafından yapılacaktır.

  • Tek kişilik oda sayısı sınırlı sayıda olduğundan bu yönde talep varsa başvuru dilekçelerinde kesinlikle belirtilmelidir.
  • Uygulama gezisi hakkındaki tüm sorular ve başvurular için Setur Seyahat Acentesinin 444 0 738 numaralı çağrı merkezinin Kültür Turları ( 3 tuşlanarak) Tur Satış Ekibi ile görüşülecektir.
  • Başvuru Başlangıç Tarihi: 02.07.2019
  • Son Başvuru Tarihi          : 29.07.2019

Rehberlerimizin Başvurusu İçin:

 Rehberlerimiz, acentenin 444 0 738 numaralı çağrı merkezinin Kültür Turları ( 3 tuşlanarak) Tur Satış ekibine bağlanarak kayıt ve ödeme işlemlerini yaptıracak ve acente satış temsilcisinin e-posta yoluyla göndereceği “Başvuru Formu/Dilekçesi” ile beraber kayıt işlemlerini tamamlayacaktır.

NOT: Turist Rehberliği Meslek Yönetmeliği’nin 17. maddesinin 1. fıkrasındaki ; “Bölgesel turist rehberleri, gerekli koşulları yerine getirerek ruhsatnamelerine yeni bölge veya bölgeler ekletebilir. Ancak, yeni bir bölge ekletmek için ruhsatnamesinde yazılı olan bölgede en az iki yıl eylemli turist rehberliği yapmış olmak, uygulama gezisine katılmış olmak ve gezi sonunda Birlik tarafından yapılacak olan yazılı sınavda başarılı olmak gerekmektedir.” hükmü uyarınca bölge ekletmek isteyen rehberlerimiz geziye katılabilir ancak ruhsatnamesinde yazılı bölgede iki yıl eylemli olduktan sonra yeni bölgeyi ruhsatnamelerine ekletebilir. (Bu madde sadece Bakanlık Kursları veya TUREB sertifika programları ile bölgesel ruhsatname alan rehberler için geçerlidir.)

Rehberlik Bölümü Öğrencileri veya Mezunlarının Başvurusu İçin:

Bölüm öğrencileri veya mezunlarının, acentenin 444 0 738 numaralı çağrı merkezinin Kültür Turları ( 3 tuşlanarak) Tur Satış ekibine bağlanarak kayıt ve ödeme işlemlerini yaptırması gerekmektedir.

- Nüfus cüzdanı fotokopisi,

- Son 6 ayda çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,

- Öğrenci belgesi/diploma örneği

ile birlikte şahsen başvurması veya kargo yoluyla SETUR SERVİS TURİSTİK A.Ş. SEYAHAT ACENTESİNİN SARAY MAHALLESİ SİTE YOLU CADDESİ NO:4/1 ÜMRANİYE İSTANBUL adresine göndermesi gerekmektedir. Karşı ödemeli kargolar ve belirtilen adrese gönderilmeyen başvurular kabul edilmeyecektir.

ÖDEMELER İÇİN:

  • Ödemeler EFT/ Havale veya Kredi Kartı ile gerçekleştirilebilmektedir.

     Kredi Kartlarına taksit imkanları aşağıdaki gibidir:

  • Yapı ve Kredi Bankası kartlarına 12 taksit, Garanti Bonus 8 taksit, diğer tüm kartlara 6 taksit uygulanmaktadır. Taksitler vade farksız olarak uygulanmaktadır.AMEX karta %3,5, diğer yabancı kartlara % 2,5 komisyon uygulanmaktadır. 

                       BAŞVURU ÜCRETİNİN İADE EDİLEMEYECEĞİ DURUMLAR:

  • Turist Rehberliği Meslek Yönetmeliği’nin 14. maddesinin 7. fıkrasındaki, “Üniversitelerin turist/turizm rehberliği bölümü öğrencileri için öngörülen kredi sayısının en az yüzde ellisini, yüksek lisans programları öğrencilerinin ise ders aşamasını tamamlamış olmaları koşuluyla mezun olmadan da Birlik tarafından yapılacak uygulama gezilerine katılabilirler.” hükmü uyarınca başvuru yeterliği olmadığı halde kayıt yaptıranların başvuruları geçersiz sayılacak ve ücret iadesi yapılamayacaktır.
  • Eksik belgeli başvurular dikkate alınmayacaktır. Sorumluluk başvuru sahibine aittir ve ücret iadesi yapılamayacaktır.

     

Bölge

Tarih

Gezi Süresi

Çift kişilik odada kişi başı Yarım P.

Tek kişilik     oda Yarım P.

1

Bölge

Doğu Anadolu Bölgesi

19 Ağustos  2019

26 Ağustos 2019

 

8 Gün

 

2.050 TL

 

2.650 TL

  

 ÖNEMLİ NOT: Kayıtlı kişi sayısı 42’nin altında kalırsa, talep yetersizliği nedeniyle Birliğimiz tarafından gezi gerçekleştirilemeyecektir.

NOT: Talep başvurularının her bir grup için en az 42 kişi olması durumunda programlar gerçekleştirilecek olup yeterli sayıya ulaşılamayan hallerde başvuru sahiplerine yatırdıkları ücretler iade edilecektir. Belgelerin ve  ödemenin acenteye ulaşmasından sonra katılımcı listeye kayıt edilecektir. Bildirilen şartlara uygun başvurularını tamamlamayan adaylar liste dışında bırakılacaktır.

  • Etiketler :
  • -
Eklenme Tarihi : 2.07.2019
Güncelleme Tarihi : 2.07.2019