0%
Bizden Haberler

ESKİ DOĞANBEY’DE EKOKÖY ÇALIŞTAYI YAPILDI

Doğanbey’in Ekoköy’e dönüştürülme sürecinin yönetilmesi için ATROnun da içerisinde yer aldığı Yürütme Kurulu oluşturuldu.

3.5.2016
1389 kez Okunmuştur.

Dilek Yarımadası – Büyük Menderes Deltası Milli Parkısınırları içinde bulunan Eski DoğanbeyKöyünde Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından  bir çalıştay düzenledi.

Tabiat turizmi Uygulama Stratejisi ve Eylem Planı ile Doğanbey Köyü’nün Ekoköy olarak değerlendirilmesi çalıştayına Aydın Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, , Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, DKMP Daire Başkanı Hamza Sezer, 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, DKMP Şube Müdürleri,Kuşadası Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu,Kuşadası Belediyesi Meclis Üyeleri Tacettin Özden ve Hakan Turhan, Kurum temsilcileri, Doğanbey ve Tuzburgazı Muhtarları ile Sivil Toplum Örgütleri  katıldı.

Üç gün devam eden çalıştayda Doğanbey Köyü için düşünülen ekoköy kapsamı ile ilgili sunumlar tartışmalar ve değerlendirmeler yapıldı.

Çalıştay sonunda Doğanbey’in Ekoköy’e dönüştürülme sürecinin yönetilmesi içinBaşkanlığını Söke Kaymakamı’nın yapacağı, üyeliklerine; Kuşadası,Söke ve Didim  Belediye Başkanları, DKMP Bölge Müdürü, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü, Kültür ve Turizm İl Müdürü, Milli Park Müdürü, Doğanbey Muhtarı, Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı, KODER Başkanı Tacettin ÖZDEN, ATRO Başkanı İ. Levent Gürçavdı, SÖGİAD Başkanı Reşat ER,EKODOSD Derneği Başkanı Bahattin Sürücü, Değirmen Organik Çiftliği Gürsel TONBUL ve Pastoral Vadi Çiftliği Ahmet Kizen’ in seçildiği bir Yürütme Kurulu oluşturuldu.

Eklenme Tarihi : 3.05.2016
Güncelleme Tarihi : 27.02.2019