0%
Sosyal Faaliyetler

KUAKMER ZİYARETİ

9.3.2016
876 kez Okunmuştur.

Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. İsa Levent GÜRÇAVDI 23.10.2015 tarihinde Kuşadası F. Özel Arabul Kültür Merkezi (KUAKMER)ne ziyarette bulundu. Ziyarette Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı (KEGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Şefik SÖZER ile KUAKMER üzerine görüşmelerde bulunuldu.

Ziyaret ve KUAKMER fotoğrafları için tıklayınız.

 

KUAKMER TANITIM BÜLTENİ

 

 

Türkiye’de turizmin öncüsü olan Kuşadası, bildiğiniz üzere 7 Eylül günü, içinde müze, arşiv ve kütüphanesi olan bir kültür merkeziyle tanıştı. Camiatik Mahallesi, Yıldırım Caddesi üzerinde, şubat ayından itibaren yürütülen hummalı bir çalışma sonucunda, kısa adı KUAKMER” olan: Kuşadası F. Özel Arabul Kültür Merkezi, coşkulu bir kalabalığın katılımıyla ziyarete açıldı.
 

KUAKMER’in anlatımında öne çıkarılacak kişi ve konuları tespite çalıştığımız ilk haftalarda gerçekleştirdiğimiz arama toplantılarında,öneri ve düşüncelerinizi almaya gayret ettik. Bazı yerel TV kanalları, ulusal ve yerel radyo istasyonları, yazılı basın ve web sitemiz üzerinden gelişmeleri sizler ve kamuoyu ile paylaşmaya çalıştık. İbramaki Sanat Galerisi’nde düzenlediğimiz tanıtım toplantısında, yapacağımız kültür merkezini genel anlamda sizlere tanıttık. İletişim boyutunda bazı eksiklerimiz kuşkusuz olmuştur. Sizlerin sağduyusuna güveniyor, elbirliğiyletaya çıkardığımız bu kuruluşun yaşatılıp geliştirilmesi noktasında, gereğini yapacağınıza yürekten inanıyoruz.
 

KUAKMER’i, kent müzesi tasarlayıp kurmada rüştünü ispat etmiş deneyimli bir ekip kurdu. Benzerleri içinde, tasarım boyutunda ilklere ev sahipliği yapan KUAKMER, sanat destekli anlatım planının gücü, koleksiyon zenginliği ve Masal Odası” gibi ülkemizde örneği pek olmayan, somut olmayan kültür mirasımızı işleyen bölümleri ile öne çıkmaktadır. Açılıştan bu güne kişisel ve kurumsal geri dönüşler, çabalarımızın karşılığını bulduğunu gösteriyor. Başta hemşerilerimiz olmak üzere, katkıda bulunanlara minnettarız.
 

Bundan böyle KUAKMER; eğitsel, kültürel ve sanatsal etkinlikleriyle sizlerin huzuruna çıkacak. Mevsimin gereği olarak kentimizin deniz, güneş, kum üçgeninden çıkabildiği aylarda kaliteli toplanmaların yaşandığı, güzel anların paylaşıldığı bir sosyalleşme mekânı olacak. Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı (KEGEV) olarak,tüm Kuşadalılar gibi sizleri de aramızda görmekten büyük bir memnuniyet duyacağımızı bilmenizi isteriz.


Saygılarımla.

Şefik SÖZER

KEGEV Yönetim Kurulu Başkanı

Eklenme Tarihi : 9.03.2016
Güncelleme Tarihi : 27.02.2019