0%
Bizden Haberler

2015 YILI I. ETAP UYGULAMA GEZİLERİ BAŞLIYOR

29.12.2014
725 kez Okunmuştur.

2015 YILI I. ETAP UYGULAMA GEZİLERİ BAŞLIYOR


Bilindiği üzere, 6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu Meslek Yönetmeliği gereğince, üniversitelerin Turist/Turizm Rehberliği bölümleri öğrencileri ile mezunlarına yönelik olarak Yurt İçi Uygulama Gezileri Birliğimiz tarafından gerçekleştirilmektedir.


Ancak, Meslek Kanunu gereğince daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürürlüğe konan meslek yönetmeliğinin Danıştay tarafından yürütmesinin durdurulmuş olması nedeniyle bazı iş ve işlemlerde olduğu gibi uygulama gezilerinde de gecikme meydana gelmiştir.

Bu kapsamda, iki aşamalı olarak planlanan uygulama gezilerinin ilk etabı, Marmara – Ege ve Akdeniz Bölgelerini içerecek şekilde Kış Gezisi” olarak adlandırılmış ve gezi, öğrencilerin ders programları, iklim koşulları ile konaklama maliyetleri de düşünülerek 31 Ocak 2015 tarihinde başlatılacaktır.

1. I. Etap Marmara- Ege ve Akdeniz bölgelerini kapsayan Uygulama gezileri,  Bursa başlangıçlı olacaktır.  Uygulama gezilerine Üniversitelerin Turist/Turizm Rehberliği bölümleri öğrencileri için öngörülen kredi sayısının en az yüzde ellisini, yüksek lisans programları öğrencilerinin ise ders aşamasını tamamlamış olanlar ile mezunlarına yönelik olarak 31.01.2015 tarihinde başlatılacak olup, başvuruları ise 29 Aralık 2014 tarihinden itibaren kabul edilecektir.


2. Gezi programı toplamda 17 gün sürecek olup, 16 gece konaklamalı, konaklamalar ise 3* - 4* - 5* yıldızlı otellerde olacak ve 4* ağırlıklı gerçekleşecektir.


3. Geziye çıkacak her araç için en az 32, en çok 40 katılımcı olması şartı vardır. İkinci bir aracın çıkmasına yeterli sayıda başvuru olmaması halinde ise başvuru tarihine göre işlemlerini tamamlamış ilk 40 kişi geziye çıkacak, kalanlar sonraki tarihlerde yapılacak gezilere bırakılacaktır.
Gezi için katılımcılardan alınacak ücrete 2 kişilik odada kişi başı konaklama, kahvaltı ve akşam yemekleri dâhil olacaktır.


4. Gezinin kişi başı ücreti 2.340 TL’dir. Bu bedel kredi kartı ile tek çekim, havale veya nakit ödeme fiyatıdır. Kredi kartları için uygulanan uzun vadeli taksitlere sınırlama getirilmesi nedeniyle 2.340 TL’lik peşin ödemeli bu turun fiyatı, kredi kartına


• 3 taksit, 845-TL x 3 = 2.535-TL                 
• 6 taksit, 440-TL x 6 = 2.640-TL
• 8 taksit, 335-TL x 8 = 2.680-TL
• 9 taksit, 305-TL x 9 = 2.745-TL
olarak turu yapacak acente tarafından bildirilmiştir.


Fiyat double odada kişi başı yarım pansiyon (kahvaltı + akşam yemeği) konaklama olarak belirlenmiştir. Gezi programının yoğunluğu, konaklanan otellerde toplu alınan akşam yemek fiyatlarının uygun olması nedeniyle yarım pansiyon konaklama tercih edilmiştir.


5. Gezi, Bursa’dan başlayıp sırasıyla Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgeleri tamamlandıktan sonra Beyşehir ’de bitecektir. Dileyen katılımcılar burada ayrılabilecekleri gibi Ankara’ya dönecek araç ile Konya’ya veya Ankara’ya kadar gelebileceklerdir.


6. Mevsim koşulları gereği günlerin kısalığı, hava şartları göz önünde bulundurularak uygun kıyafet alınmalı, sabah erken saatlerde yola çıkılıp geç saatlerde otele giriş yapılabileceği bilinmelidir.


7. Uygulama gezisi rehberlik eğitiminin önemli bir parçası olduğu için katılımcılar kendilerine gezi öncesi verilen tüm kurallara uymak, gezinin uyum içinde gerçekleşmesini sağlamak zorundadırlar.


8. Geziye çıkacak her bir araçta eğitmen rehber, belli dönemlerde katılacak TUREB ve Bakanlık gözetim ve denetim elemanları ile acenta temsilcisi bulunacaktır.


9. TUREB belli yerlerde programa katkı sağlamak amacıyla uzmanların katılımları ve anlatım yapmalarını temin edecektir.


10. Mevsim koşulları ve ziyaret yerleri (SİT alanı, camii, kilise, vb) göz önünde bulundurularak uygun kıyafet alınmalı, sabah erken saatlerde yola çıkılıp geç saatlerde otele giriş yapılabileceği bilinmelidir.


11. Uygulama Gezisi, Esmeralda Seyahat Acentası tarafından gerçekleştirilecektir. İletişim bilgileri; Necatibey Cad. No:13/9 Kızılay/ANKARA
Tel: 0 312 231 88 55 (Pbx),  Faks: 0 312 231 52 32
E-Posta:  turkiyeturu@esmeraldatur.com

Kesin Kayıt için Gerekli Belgeler

1- Mezun olunan okulun ve mezuniyet tarihinin de belirtildiği, TUREB Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yazılmış uygulama gezisine katılım dilekçesi,
2- Gezi boyunca görünür bir şekilde taşınmak zorunda olunan kimlik kartları için dijitaltam vesikalık fotoğraf (kartların hazırlanması için e-posta yoluyla acenteye iletilecektir),
3- Nüfus cüzdan fotokopisi (T.C. kimlik numarasının da bulunduğu kimlik fotokopisi sigorta ve kayıt işlemleri için acenteye e-posta yoluyla gönderilecektir),
4- Gezi ücretinin yatırıldığını gösterir belge,
5- İlk 4 maddedeki belgeler turu yapacak acenteye taratılarak e-posta olarak gönderilecektir. Ancak, dilekçenin ıslak imzalı aslı, son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet renkli vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi tura başlarken araçtaki acente görevlisine teslim edilerek acente tarafından Birliğe ulaştırılacaktır.

Eklenme Tarihi : 29.12.2014
Güncelleme Tarihi : 27.02.2019