0%
Eğitim Gezilerimiz

ATRO GAP EĞİTİM GEZİSİ

9.3.2016
747 kez Okunmuştur.

Sayın Üyelerimiz,
 
*** GAP Eğitim Gezisine katılmak isteyenler uçak biletlerini ANKER TRAVELdan alıp, odamıza başvurabilirler.
Kontenjanımız açıktır. Tur ÜCRETİNİN Psinin 22/01/2014 Çarşamba günü saat:15:00e kadar ödenmesi gerekmektedir.
Uçaklarda yer doldukça fiyatlar ve müsaitlikler değişkenlik gösterebilmektedir.
Fiyat artışı olmaması için bir an önce biletlerin kesilmesinde fayda var. 


*** GAP Eğitim Gezisi Uçak biletlerini alabilmek için lütfen 16/01/2014 (Perşembe) günü saat:15:00 e kadar odamıza müracaat ediniz. 
Tur ÜCRETİNİN Psinin 22/01/2014 Çarşamba günü saat:15:00e kadar ödenmesi gerekmektedir.


GAP Eğitim Gezisi Programı aşağıdadır. 3 gece oda kahvaltı, 2 gece yarım pansiyon, otobüs ve rehberlik hizmetleri dahil, girişler,öğle yemekleri ve uçak hariçtir. Uçak detayları odamızda mevcuttur. Uçak biletlerini alabilmek için lütfen 3 gün içinde odamıza müracaat ediniz. Eğitim gezisi ücreti 850TL, Single farkı 190TLdir.

NOT: Seçilen otellerimizin hepsi 5 yıldızlıdır. Şirehan ise butik oteldir. 
 
PROGRAM:
 
1. Gün 12 Şubat Çarşamba
Havaalanında Karşılamadan sonra öğlen yemeğimizi alıyoruz. Yemekten sonra Zeugmadan çıkartılan mozaiklerin ve bölgeye ait eserlerin sergilendiği Gaziantep Zeugma Müzesini geziyoruz. Daha sonra otelimize yerleşme akşam yemekten sonra Bey Mahallesi geziliyor. 
 
Konaklama: Şirehan Otel 
http://www.gaziantepsirehanhotel.com.tr/

2. Gün 13 Şubat Perşembe
Konuklarımızı Otelden alarak başlayacağımız gezimizde Kent Müzesi ve Bayazhan göreceğiz. Gaziantep’in kronolojik geçmişi, kültürel, sosyopolitik ve etnografik özelliklerinin tanıtılacağı Kent Müzesi ve Bayazhan gezimizden sonra Şahinbey Belediyesi Gaziantep Savaş Müzesinde, yürekleri yurt sevgisiyle dolu bir avuç Anteplinin mücadelesinin izlerini göreceğiz sonrasında Bey Mahallesi Kendirli Kilisesi, Meryem ana Kilisesi Kurtuluş Camii, Büyükşehir Belediyemizin restorasyonu sonunda Ömer Ersoy Kültür Merkezi olarak işlevlendirilen Aziz Bedros Kilisesi Gaziantep tarihinin zengin yaşamının muhteşem örnekleri olarak hafızalarınızdaki yerini alacak. Yine Gaziantep’in unutulmaz lezzetlerinin yer alacağı öğle yemeğine geçeceğiz.
 
Daha sonra öğle yemeği molası için gideceğimiz Restaurant’ta Gaziantep’te et yemenin keyfini yaşayacagız. Yemek molasından sonra gezeceğimiz yerler arasında, Gaziantep Büyükşehir Belediyemizce çevre düzenlemesi yapılıp, turizme kazandırılan Gaziantep Kalesi civarı, Bakır eserleri Müzesi, Cam Eserleri Müzesi, Gümrük Han, Zincirli Bedesten, Bakırcılar Çarşısı ve Mevlevihane var…1871 yılında Gaziantepte Güllü Çelebi tarafından ilk baklava üretiminin gerçekleştirildiği yerde baklavanın tadına bakacağız. Gezimizin sonunda Akşam yemeği için otelimize dönüyoruz.
 
3. Gün 14 Şubat Cuma
Değerli misafirlerimiz, sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, Zeugma Antik Kenti ziyaret edip Birecike dünyada nesli tükenmekte olan sadece Fas ve Birecikte bulunan kelaynak kuşlarını görüyoruz. Barajının yapımı sonrasında bir kısmı sular altında kalan Halfetiye doğru yola çıkıyoruz. Birecik Baraj Gölü üzerinde 1 saat süren Tekne Turuna çıkıyoruz. Tekne turunda Rum Kale, Tarihi Mağara Evleri, büyük bir kısmı sular altında kalan ve sular altındaki yapıları görebileceğiniz Savaşan Köyünü gördükten sonra tekrar Halfetiye varıyoruz. Halfetiden ayrılarak. Hepimizin hafızalarında Çiğ Köfte, Balıklı Göl, Harran denildiğinde aklımıza gelen şehir Şanlıurfa’ya hareket ediyoruz. Ögle yemeği sonrası Göbekli Tepe’ye hareket ediyoruz. Dünya arkeolojisinin göz bebeği olan ve arkeolojik çalışmaların halen devam ettiği, dünyada bilenen ilk tapınağı içinde barındıran Göbekli Tepe Kutsal Alanını geziyoruz. Ş.Urfa merkezde gezimize başlıyoruz. Halil Rahman Gölü, Balıklıgöl, Ayn Zeliha Gölü, Hz İbrahim makamından ötürü ismini alan Makam Camii, Rızvaniye Camii, Mevledi Halil Camii, Hz. İbrahim’in doğduğu mağarayı görüyoruz. Panaromik Urfa Kalesi, Tarihi Çarşılardan olan Sipahiler, Hüseyinciler, Bakırcılar Çarşısını geziyoruz. Ardından Eşkıya filminden anımsayabileceğiniz Gümrük Han’da çay molası ardından aracımızda buluşarak Otelimize varış. Akşam yemeği ve konaklama. Arzu eden konuklarımız ile akşam yemeği sonrasında Urfa Kültürünün bir parçası olan Sıra Gecesi… (ekstra)

Konaklama: Şanlıurfa Hilton
http://www.hilton.com.tr
 
4. Gün 15 Şubat Cumartesi
Şanlıurfa’nın en popüler ilçesi olan Harran ile gezimize başlıyoruz. Burada ilk olarak Harran Şehrinintasında 22 mt yükseklikte var olan Harran Höyüğü, Türkiye’de İslamiyet döneminde kurulmuş en eski cami olma özelliğini taşıyan Harran Ulu Camii, avlusunda yer alan Anadolu’da kurulan İlk İslam Medresesi ( Harran Üniversitesi ),İç Kale, Tarihi Surlar ve Konik Kubbeli Evlerinden birini ziyaret ediyoruz. Harran’dan ayrılarak. Mardin’e hareket ediyoruz. Mardin’de Öğle yemeği molamızı veriyoruz. Hz. İsa’dan sonra V.yüzyılda inşa edilen ve günümüzde Süryani Ortodoks Patriklerinin Evi olarak kullanılan günümüzde halen kullanılmakta olan Dayrul Zaferan Manastırı gezisinden sonra 15.yy Akkoyunlu Hükümdarı Sultan Kasım tarafından yaptırılan Kasimiye Medresesi’ni geziyoruz. Eski Mardin’i gezmeye başlıyoruz. Eski bir Ermeni Konağı olan Eski PTT Binası, Şehidiye Camii görerek, Tarihi Çarşılarını, sokaklar arasında kemerli geçişleri sağlayan Abbaraların içerisinde yürüyoruz. Şu anda restorasyonda olan 11.yy da yapıldığını tahmin edilen ermeni bir usta tarafından yapılan minaresi ile meşhur Ulu Camii görüyoruz. 
 
Konaklama: Mardin Hilton
http://www.hilton.com.tr
 
5. gün 16 Şubat Pazar
Kahvaltı sonrası Midyat’ta dogru yola çıkıyoruz. Öncelikle Mor Gabriel (Deyrulumur) Manastırını ziyaret ediyoruz, dünyanın ayakta duran en eski Süryani Ortodoks manastırıdır. Mardin ilinin Midyat ilçesine bağlı Güngören köyü sınırları içerisinde, Süryanilerin anayurdu olarak bilinen Turabdin platosunda bulunmaktadır. Sonra öğle yemeği için Midyat’ta dönüyoruz. Yemekten Hasankeyf’e Hareket ediyoruz. Restorasyon çalışmalarının devam ettiği,bu bakımdan bazı noktaların gezilemeyecek olması ihtimalini de göz önünde bulundurmayı unutmadan Yeni Saray, Mescit, Gözetleme Kulesi, Büyük Saray, Ulu Cami, Mağaralar gezimizi yaparak Kaleden inip El Rızk Caminin kalan tek parçası olan eşsiz minaresi ve Artuklu Fahrettin Karaaslan tarafından 1116 yılında yapılanta çağın en büyük köprüsünü görerek küçük Mardin olarak adlandırılan Midyat ilçesine ulaşıyoruz.Bölgenin önemli el sanatlarından olan Telkari pazarında vereceğimiz serbest zaman sonrası sıla dizisinden hatırlayacağımız Midyat Konuk evi  gezilerini gerçekleştiriyoruz.Ardından Midyat’ta bulunan otelimize ulaşıyoruz.Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.Yemek sonrası dileyen misafirlerimizi yörenin meşhur Reyhani gecesi eğlencesine götürüyoruz.
 
Konaklama: Midyat Matiat 
http://www.matiat.com.tr/
 
6. Gün 17 Şubat Pazartesi
Otelimizde aldığımız kahvaltıdan sonra Mardin’e dönerek Hava alanına gidiyoruz.
 
Turun sonu.

Eklenme Tarihi : 9.03.2016
Güncelleme Tarihi : 27.02.2019