0%
Bizden Haberler

DENETİM RAPORUMUZ

19.12.2013
684 kez Okunmuştur.

SAYIN ÜYELERİMİZ KASIM 2013 AYI İÇERİSİNDE YAPILAN DENETİMLERE AİT SONUÇ RAPORU AŞAĞIDA BİLGİLERİNİZE SUNULMUŞTUR.

RAPORUN CİNSİ                 : Kasım Ayı Denetleme Raporu

RAPORUN KONUSU          : 01.11.2013 ve 30.11.2013 tarihleri arasında 6326 Sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu uyarınca da turist rehberleri hakkında yapılan denetimler sonucu düzenlenen tutanaklardır.

I) GİRİŞ: Aydın Rehberler Odası tarafından 01.11.2013 ve 30.11.2013 tarihlerinde Aydın, İzmir, Denizli  illerinde bulunan ören yerlerinde 6326 sayılı yasa hükümlerince turist rehberliği denetimi yapılmıştır.

II) İNCELEME VE ARAŞTIRMA:

Yapılan denetimlerde 6326 sayılı yasa hükümlerince rehberlere yönelik yapılan denetimler sonucunda  (  28 ) adet tutanak düzenlenmiştir.

Denetlemelere; İl Turizm Müdürlükleri Yetkilileri, ATRO Denetmenleri ve Kolluk Güçleri katılmışlardır.

Yapılan denetimler sonucunda aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir:

Sözleşme Yapmadan Tur veya Paket Turda Rehberlik Yapmak:17 Kişi

Belgesiz Rehberlik Faaliyeti:3  Kişi

Eylemsiz Rehberlik Faaliyeti:2   Kişi

Taban Ücretin Altında Çalışmak:5  Kişi

Bölgesi Dışında Çalışmak:1  Kişi


CEZAİ YAPTIRIMLAR:

1-Rehber–Acente sözleşmesi yapmadan rehberlik hizmeti veren rehberler; haklarında idari para cezası ve disiplin cezası uygulanması için Turist Rehberleri Birliği’ne bildirilmektedir.

2-Rehbersiz tur yapan ve rehber-acente sözleşmesi yapmadan tur düzenleyen acenteler; haklarında para cezası uygulanması için Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğüne bildirilmektedir.

3- Kaçak rehberlik faaliyeti yapanlar ile belgesiz acentecilik yapanlar; haklarında idari para cezalarının uygulanması için resmi yazı ile İlgili Mülki Amirliğe bildirilmektedir.


4-Eylemsiz rehberlik hizmeti veren rehberler hakkında tanzim edilen tutanaklar gerekli idari para cezası uygulanmak üzere Kültür ve Turizm bakanlığına gönderilmektedir.

NETİCE                                          :

Denetmenler Tarafından tanzim edilen tutanakların ilgili makamlara gönderilmesine müteakip yapılan evrak takiplerinde. Yatırım İşletmeleri tarafından Acente Rehber Sözleşmesi yapmadan rehber çalıştıran X acentesine 3000 TL Para cezası ve Belgesiz Rehberlik Yapan 1 Adet X isimli şahsa 2000 TL idari para cezası kesildiği tespit edilmiştir. Mülki Makamlara, C.Savcılığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderilen Tutanakların Akıbetleri periyodik aralıklarla takip edilmektedir.

Arz olunur

Mehmet ELMA
ATRO Denetmeni


Eklenme Tarihi : 19.12.2013
Güncelleme Tarihi : 27.02.2019