0%
Bizden Haberler

ATRO 21 ŞUBAT DÜNYA REHBERLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

10.2.2024
294 kez Okunmuştur.

Sevgili meslektaşlarımız,

Geleneksel hale getirmiş olduğumuz 21 Şubat Dünya Rehberler Günü`nü, bu yıl da birbirinden keyifli etkinliklerle kutluyoruz.

Program kapsamında, sosyal aktivitelerimiz dışında kıymetli hocalarımız eşliğinde eğitim gezileri ve sunumlar da gerçekleştireceğiz.

21 Şubat Dünya Rehberler Günü etkinliklerimiz;

8 Şubat Perşembe günü saat 08:30’da eski Egemed Saydam Hastanesi önünden Profesyonel Turist Rehberi Gökalp SABAN rehberliğinde URLA EĞİTİM GEZİSİ ile başlamıştır.

12 Şubat Pazartesi günü yeni üyelerimize yönelik, Profesyonel Turist Rehberi Oğuz KUTUCU eşliğinde “Kuşadası Limanı’ndan Efes Turu Nasıl Yapılır” konulu eğitim gezimiz Kervansaray önünden saat 09:00’da başlayacak olup, gezi bitiminde araç sponsorumuz Nakkaş Halı’da “Türk halı kültürü” konulu söyleşi düzenlenecek.

16 Şubat Cuma günü saat 15:00’da Kuşadası İstasyon Topluluk Merkezi’nde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Emre ERDAN hocamızın “Tanrılar Kadınken: Ana Tanrıça İnancının Doğuşu ve Gelişimi” konulu sunumu gerçekleşecek.

17 Şubat Cumartesi günü saat 13:30’da Kuşadası Adagöl Piknik Alanı’nda üyelerimiz ve ailelerinin bir araya geleceği piknikte buluşacağız. Piknikte odamız tarafından sucuk ekmek ikram edilecek. Arzu eden üyelerimiz kendi yiyecek ve içeceklerini de getirebilirler.

18 Şubat Pazar günü Ayasuluk Ören Yeri Kazı Başkanı Doç. Dr. Sinan MİMAROĞLU ve bir önceki dönem kazı başkanı Doç.  Dr. Mustafa BÜYÜKKOLANCI eşliğinde “St. John Bazilikası ve Ayasuluk Tepesi Eğitim Gezisi” düzenleyeceğiz. Eski Egemed Saydam Hastanesi önünden saat 09:00’da başlayacak gezimizin katılımcı sayısı 44 olup, katılım ücreti 250 TL’dir. Katılmak isteyen üyelerimizin oda sekretaryamıza isimlerini bildirmeleri gerekmektedir.

19 Şubat Pazartesi günü saat 10:30’da ADÜ Kuşadası Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda, Profesyonel Turist Rehberi Müjde TÖNBEKİCİ “Antik Dönem Yemek Kültürü” konulu sunumunu gerçekleştirecek.

20 Şubat Salı günü saat 09:00’da Kuşadası İstasyon Topluluk Merkezi’nde, Efes Ören Yeri bir önceki dönem kazı ekibinden Yazıt Uzmanı Vera HOFMANN’ın “Yazıtların Işığında Efes” konulu sunumu gerçekleşecek. Sunum sonrasında Efes Antik Kenti’ne Vera HOFMANN eşliğinde eğitim gezisi düzenlenecek. Sunum ve eğitim gezisi katılımcı sayısı 44 olup katılım ücreti 500 TL’dir. Katılmak isteyen üyelerimizin oda sekretaryamıza isimlerini bildirmeleri gerekmektedir.

21 Şubat Çarşamba Dünya Rehberler Günü nedeniyle saat 10.00’da Kuşadası Atatürk Meydanı’nda resmi çelenk koyma töreni gerçekleştireceğiz. Tören sonrası çay-simit ikramıyla üyelerimizle birlikte kahvaltı sohbetimiz olacak.

Aynı gün bugüne dek vefat eden tüm meslektaşlarımız ve 6 Şubat şehitlerimiz için lokma döktürülecek olup, yer ve saati hakkında daha sonra bilgilendirme yapılacaktır.

Akşam saat 21.00’da başlayacak ATRO Dünya Rehberler Günü gala gecesi Kuşadası Ozzy Pub’da gerçekleşecek. Efes Bandosu’nun ve üyemiz Volkan AKALIN’ın sahne alacağı gecede, ayrıca DJ performansı ve dans gösterileri de gerçekleştirilecek olup, katılım ücreti 1 adet sıcak şarap dahil 250 TL’dir. Biletleri odamızdan temin edebilirsiniz.

Gecede rehberlikte 40. ve 20. yılını dolduran üyelerimize plaket takdimi yapılacaktır.

Ayrıca Kuşadası’nda faaliyet gösteren Yenipazar Pidecisinde 19-23 Şubat 2024 tarihleri arasında Profesyonel Turist Rehberlerine %50 indirim (Paket servis hariç) uygulayacaktır.
Adres: Cumhuriyet, Candan Tarhan Blv. 15/A, 09400 Kuşadası/Aydın Telefon: (0256) 613 05 06

Dünya Rehberler Günü etkinliklerimizi, daha önce duyurusunu yaptığımız

23 Şubat - 04 Mart tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz ATRO 2. Balkan Eğitim Gezisi turumuzla bitireceğiz.  

Katılımlarınızla daha keyifli hale gelecek olan tüm etkinliklerimizde siz değerli üyelerimizi görmek bizleri mutlu edecektir.

Şimdiden 21 Şubat Dünya Rehberler Günü’nüzü kutlarız.

 

ATRO Yönetim Kurulu

  • Etiketler :
  • -
Eklenme Tarihi : 10.02.2024
Güncelleme Tarihi : 10.02.2024