0%
Bizden Haberler

4. OLAĞAN GENEL KURULU HAKKINDA

13.12.2021
543 kez Okunmuştur.

Değerli Üyelerimiz;

Odamızın olağan seçimli genel kurulu 16 ARALIK 2021 Perşembe günü saat: 10.00`da Aydın Ticaret Borsası Konferans Salonunda çoğunluk aranmaksızın yapılacaktır.

Genel Kurul Üyeleri en az 6 Aylık eylemli rehberlerden oluşmaktadır.

Genel kurul için Kuşadası’da iki noktadan 1.Nokta : Club Scala Nuova (Eski Yurtta Kalan Otel) önünden 2. Nokta : Koçtaş yanı Jappa Petrol Ofisi) saat 08.30 hareket – Didim (saat 08.00 hareket) ve Denizli’den (saat 07.15 hareket) araçlar kaldırılacaktır. Araç sayısının belirlenmesi için servis kullanmak isteyen üyelerimizin odamızı arayarak isimlerini ve nereden araca bineceklerini yazdırmaları gerekmektedir. (Söke veya Nazilli yönünden gelecek üyelerimizin odamızı bilgilendirmesi gerekmektedir.)

Kovid – 19 pandemisi nedeniyle katılımcıların maske takmaları zorunludur.

Genel Kurul Toplantı salonuna girerken 2021 yılı çalışma kartınızı yanınızda bulundurmanızı ve girişte adınıza hazırlanan genel kurul tanıtım kartlarınızı almayı lütfen unutmayınız.

Genel Kuruldaki Seçimlerde; Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyesi, Denetim Kurulu Üyesi ve TUREB Delegeliği için adaylık başvuruları, Divan Kuruluna yazılı olarak yapılacaktır. Divan Kurulu Başkanı, adaylık başvurularının alınacağı ve başvurunun sona ereceği saati, salonda anons edecektir.

Genel Kurulda oy kullanma işlemi Aydın 1. Efeler İlçe Seçim Kurulu tarafından hazırlanan oy pusulalarının onayı sonrasında başlayacaktır. Oy kullanabilmek için, sandık kurulu tarafından kontrol edilecek resmi kuruluşlarca verilmiş bulunan kimlik (nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport) belgenizi yanınızda getirmeyi unutmayınız.

Oda Genel Kurullarında vekâleten oy kullanılamamaktadır, oy verme işlemi bizzat yapılabilmektedir.

Oy verme işlemi saat 17:00`ye kadar sürecek, saat 17:00`de yalnızca salonda oy vermek üzere bekleyen üyelerin oy kullanmasına izin verilecek, saat 17:00`den sonra gelenlerin salona girmesine Aydın 1. Efeler İlçe Seçim Kurulu tarafından izin verilmeyecektir.

Oy pusulasında, odaganlarına seçilmesi gereken asil üyelerin sayısına göre işaretleme yapılması önemlidir. Oy pusulasında fazla işaretlenmesi durumunda oyunuz geçersiz sayılacaktır. Buna göre;

BAŞKAN ADAYLARI (En fazla 1 kişi işaretleyiniz)

YÖNETİM KURULU ADAYLARI (En fazla 7 kişi işaretleyiniz)

DENETİM KURULU ADAYLARI (En fazla 3 kişi işaretleyiniz)

TUREB DELEGE ADAYLARI (En fazla 11 kişi işaretleyiniz)

Tüm üyelerimize duyurulur

Detaylı Bilgilendirme;

 İlk defa Genel Kurula katılacak meslektaşlarımıza rehber olması için bir bilgilendirme metni yayınlıyoruz. Genel Kurullar için tarih, yer, yönetim kurulu üye sayısı ve delege sayısı dışındaki tüm maddelerinin diğer Odaların genel kurulları için de geçerli olduğunu hatırlatmak isteriz.

Genel Kurul Toplantısının belli başlı aşamaları maddeler halinde belirtilmiştir. Okuduktan sonra, bu metnin ulaşmamış olabileceğini düşündüğünüz ATRO üyesi meslektaşlarımıza e-posta olarak iletebilir, hatta herkese ulaşabilmesi için -eğer varsa- Facebook hesabınızda paylaşabilirsiniz. 

  1. GENEL KURUL TOPLANTISI NEDİR?

Her bir rehber odası için üç yılda bir düzenlenen, temel olarak Yönetim ve Denetim Kurullarının üç yıllık faaliyetlerinin masaya yatırıldığı, bilanço ve hesapların incelendiği, yeni dönem için çalışma programının ve tahmini bütçenin belirlendiği, oda ile ilgili diğer bazı kararların alındığı ve bunlar bittikten sonra yine yeni dönem için Oda Başkanı, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu Üyelerinin ve TUREB Delegelerinin seçimlerinin yapıldığı toplantıdır. 

  • Genel kurullar üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanır ve toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile karar alır. Olağan genel kurul çağrılarında ilk toplantıda salt çoğunluk sağlanamazsa ayrıca çağrı yapılmaksızın ve çoğunluk aranmaksızın, önceden belirlenen tarihte ikinci toplantı yapılır.
  1. ATRO GENEL KURUL ÜYESİ MİYİM?

En az altı aydır eylemli rehber iseniz evet, değilseniz hayır…

  1. a) Evet, üyeyim: (2.Oturum) 16 ARALIK 2019 Perşembe günü saat : 10.00’da, Ata Mahallesi Denizli Bulvarı No:18 Efeler/AYDIN adresinde yer alan Aydın Ticaret Borsası Konferans Salonunda olup ; 

 - Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu`nun faaliyet raporlarını dinleyip üzerinde görüş bildirebilir;

 - Bilanço ve gelir gider hesaplarını inceleyip üzerinde görüş bildirebilir;

 - Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulunun ibra edilip edilmemesi konusunda söz sahibi olabilir;

 - Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu veya Denetim Kurulu üyeliği için ve/veya TUREB Genel Kurulu`na katılmak üzere delegelik için aday olabilir; 

 - Aday olan meslektaşlarımız arasında, mesleğimizin yararına çalışacaklarına inandıklarınız için (ki adaysanız, aynı zamanda da kendiniz için) oy kullanabilirsiniz. 

  1. b) Hayır, üye değilim: Metni paylaşarak, meslektaşlarımızın bilgilendirilmesine yardımcı olabilirsiniz. 

 
III. İBRA NEDİR? 

İbra etmek, kelime olarak aklamak, suçsuz veya borçsuz olduğu yargısına vararak birini temize çıkarmak anlamına gelir. Genel Kurul açısından ise, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulunun görev süreleri boyunca yaptıkları işlem ve faaliyetlerin uygun olduğunu kabul etmek, onaylamaktır. Yönetim kurulunun geçmiş dönem faaliyetleri ile bilançosunu gösteren raporun, bilanço gelir ve gider hesaplarının okunup müzakere edilerek kabulü veya reddine, yönetim kurulunun ibra edilip edilmemesine ve denetim kurulu raporunun okunarak kabul edilip edilmemesine ve denetim kurulu üyelerinin ibra edilip edilmemesine karar vermek Turist Rehberliği Meslek Kanunu Madde 10/(3)/a) Genel Kurul`un, yani biz eylemli oda üyelerinin görev ve yetkisi dahilindedir.

  1. NASIL ADAY OLUNUR?

Adaylık başvuruları Genel Kurul sabahı, Yönetim Kurulu Başkanın ve davetli protokol konuşmaları sonrasında, Divan Başkanı`nın belirteceği saatler arası, yazılı olarak yapılır. Başkanlık, Yönetim Kurulu üyeliği, Denetim Kurulu üyeliği veya Delegelik için bireysel olarak adaylık başvurunuzu yapabilirsiniz. İsminiz, tüm diğer adaylarla birlikte alfabetik düzende oy pusulasına yazılacaktır. 

  1. NASIL OY KULLANILIR?

Tüm adayların isimleri alfabetik sırayla (soyadına göre değil, isme göre) oy pusulasına yazılacaktır. İlçe Seçim Kurulu tarafından oy kullanmak için kimlik tespiti yapılıp, imza attıktan sonra oy pusulası ve zarfını alacaksınız. Kimlik belgenizi ve çalışma kartınızı yanınızda getiriniz. Zarfın ve oy pusulasının damgalı olmasına dikkat ediniz, zarfın içine oy pusulasından başka kâğıt koymayınız ki oyunuz geçersiz sayılmasın. Oylama, aynı pusula üzerinde dört bölümde yapılır: 

  1. a) Oda Başkanı:1 tercih işaretleyeceksiniz. 
  2. b) Yönetim Kurulu: En fazla 7 kişiye oy vereceksiniz; bu sayıyı aştığınız anda o bölümdeki oyunuz geçersiz sayılır. 
  3. c) Denetim Kurulu:En fazla 3 kişiye oy vereceksiniz; bu sayıyı aştığınız anda o bölümdeki oyunuz geçersiz sayılır. 
  4. d) Delege: En fazla 11 kişiye oy vereceksiniz, bu sayıyı aştığınız anda o bölümdeki oyunuz geçersiz sayılır. 

 Mesleğimize ve meslek örgütümüze sahip çıkacağınıza inanıyoruz.

ATRO YK

  • Etiketler :
  • -
Eklenme Tarihi : 13.12.2021
Güncelleme Tarihi : 22.12.2021